Matsedel

Till varje måltid serveras salladsbuffé, ekologisk mellanmjölk och frukt. Korven innehåller nöt- eller kycklingkött. Vi serverar alltid ekologisk potatis, morötter, bananer etc. Andelen ekologiska livsmedel som används i matlagningen utökas succesivt. Vi är KRAV-certifierade på nivå 2, vilket innebär minst 50 % godkända livsmedel. Om möjligt väljer vi alltid ekologiska eller närodlade grönsaker och frukter.

 Matbilder finns på vårt Instagramkonto: koketparlan.


Smaklig måltid önskar Johan och Sabah!


Reservation för eventuella förändringar.

 

Matsedel för Pärlans förskola hösttermin 2018

 

Vecka 32

Måndag         6/8 Chili con carne med ris

Tisdag           7/8 Pastagratäng med spenat, keso och vitlök

Onsdag          8/8 Säsongens fisk med potatis och citronsås

Torsdag         9/8 Kycklingragu med curry och kokosmjölk. Serveras med bulgur

Fredag           10/8 Cowboysoppa med hembakat bröd

 

Vecka 33

Måndag         13/8 Marinerade kycklingbröst med matvete och örtsås

Tisdag           14/8 Morotsbiffar med kryddig dressing och bulgur

Onsdag          15/8 Gratinerad sejrygg med kokt potatis

Torsdag         16/8 Lasagne

Fredag           17/8 Rotfruktssoppa med hembakat bröd

                                                                                                                                                                                                                                                              

Vecka 34

Måndag         20/8 Pasta med köttfärssås

Tisdag           21/8 Fiskgryta från Bohuslän med fänkål och potatis

Onsdag          22/8 Pasta på säsongens grönsaker och rotfrukter med kokosmjölk

Torsdag         23/8 Kyckling med tomatbulgur och vitlöksyoghurt

Fredag           24/8 Potatis och purjolökssoppa med bönsalsa och foccacia

 

Vecka 35

Måndag         27/8 Gratinerad penne med wokade grönsaker

Tisdag           28/8 Ugnsbakad sej med kaviar, dill, purjo, smetana och ris

Onsdag          29/8 Nötkorv med örtstompad potatis och ajvarmajonäs

Torsdag         30/8 Kockens val

Fredag           31/8 Köttfärssoppa med riven morot och linser. Serveras med nybakt fralla

 

Vecka 36

Måndag         3/9 Gratinerad blomkål med ost- och kalkonsås

Tisdag           4/9 Lasagne på lax och kummel, serveras med spenat.

Onsdag          5/9 Libanesisk vegetarisk gryta med bulgur sallad.

Torsdag         6/9 Nötfärsjärpar med rostade rotfrukter och rödvinssky

Fredag           7/9 Vegetarisk soppa på kokos, morot, apelsin och ingefära. Serveras med                

                     yoghurt & fetaost

 

Vecka 37

Måndag         10/9 Soja och chilistekt kycklinglårfilé. Säsongens grönsaker och limeaioli

Tisdag           11/9 Sej med oliver, tomat och basilika, örtolja och pilaffris

Onsdag          12/9 Ugnsbakad nötkorv med ångad potatis och yoghurt på grovkornig   

                    Skånsk senap.

Torsdag         13/9 Kyckling Fajitas, salsa, gräddfil, tortilla, tomat, majs och sallad

Fredag           14/9 Gulaschsoppa med gräddfil

 

Vecka 38

Måndag         17/9 Kycklinglår med rostade rotfrukter, honung och tzatziki

Tisdag           18/9 Krispig fisk med örter, potatis, kall sås

Onsdag          19/9 Vegetarisk lasagne

Torsdag         20/9 Kockens val

Fredag           21/9 Slät tomatsoppa med pastafjärilar och strimlad kalkon

 

Vecka 39

Måndag         24/9 Indisk linsgryta med basmatiris och kardemummayoghurt

Tisdag           25/9 lax med dillsås och penne pasta

Onsdag          26/9 Vegetariska grönsaksbiffar, vitlöksmajonnäs och korngrynstabouleh

Torsdag         27/9 Pannbiff med gräddsås, potatis och pressgurka

Fredag           28/9 Grönsakssoppa med gremolata och bönor

 

Vecka 40

Måndag         1/10 Chili con carne med ris

Tisdag           2/10 Fiskgryta från Bohuslän med fänkål och potatis

Onsdag          3/10 Grönsaks- och tomatlasagne

Torsdag         4/10 Kyckling med tomatbulgur och vitlöksyoghurt

Fredag           5/10 Potatis och purjolökssoppa med bönsalsa och foccacia

 

 

Vecka 41

Måndag         8/10 Gratinerad penne med wokade grönsaker

Tisdag           9/10 Ugnsbakad sej med kaviar, dill, purjo, smetana och ris

Onsdag          10/10 Nötkorv med örtstompad potatis och ajvarmajonäs

Torsdag         11/10 Kockens val

Fredag           12/10 Köttfärssoppa med riven morot och linser. Serveras med nybakt fralla

 

Vecka 42

Måndag         15/10 Gratinerad blomkål med ost- och kalkonsås

Tisdag           16/10 Lasagne på lax och kummel, serveras med spenat.

Onsdag          17/10 Libanesisk vegetarisk gryta med bulgur sallad.

Torsdag         18/10 Nötfärsjärpar med rostade rotfrukter och rödvinssky

Fredag           19/10 Vegetarisk soppa på kokos, morot, apelsin och ingefära. Serveras med                

                yoghurt & fetaost